Wij zijn een actieve en gezellige vereniging waar je kunt tennissen op elk niveau op een mooi gelegen tennispark.
We hebben 6 gravelbanen waarvan 4 verlicht. 

 
Ons sportpark heeft een clubgebouw met een uniek dakterras. Hierdoor kan je mooi van bovenaf alle wedstrijden bekijken.
We hebben rond de 150 leden in allerlei leeftijden.
Door het jaar heen organiseren wij allerlei activiteiten. Deze kan je vinden in de agenda. Tevens kun je je opgeven om mee te doen in competitieverband op verscheidene dagen en niveaus.
Daarnaast hebben we een actieve seniorengroep.
De jeugdcommissie organiseert het openingstoernooi, een pannenkoekentoernooi, de jeugd clubkampioenschappen en nog veel meer leuke dingen voor de jeugd.
Tevens kan je tennisles volgen bij onze tennisschool. Er zijn aparte lessen voor zowel jeugd als senioren. Deze lessen worden verzorgd door onze trainer.
Schroom niet en kom eens op ons park kijken. Wellicht vind je het leuk om lid te worden van onze vereniging.
 
Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen via de contactpagina.
Baan huren (PDK)
Dag- of zomerkaart aanschaffen
Inloggen leden
Bestuur & commissies
Lid worden
Dag of zomerkaarten PDK
Onderhoudsploeg
Historie
Jeugdcommissie / Blog lees meer...
Tennislessen - Trainer
Galekrabbel / nieuwsbrief
Activiteiten
Toernooien Knltb
Tytsjerksteradiel Toernooi
Onze sponsoren
 
  
 
NIEUW!! We starten op 23 september 2019  weer met TOSSEN!!
 
Nieuws > lees meer..
NOV
18
Algemene Leden Vergadering
Maandag 3 februari 20:00 - 22:00 uur

SEP
17
We gaan weer tossen
Maandag 23 september.. Lees meer..
Beste Galefjilders,
 
Soms wil je gewoon lekker ballen, eens tegen iemand anders en niet hoeven leuren om iemand te vinden. Nou... vanaf 23 september gaan we weer tossen!
 
 
Op een tossavond is iedereen welkom en worden deelnemers willekeurig ingedeeld. Je speelt zoveel potjes als je wilt. Elke speelronde duurt 30 minuten, dus je speelt met veel verschillende spelers van verschillende sterktes.
 
Wat moet je doen om mee te doen? 
1. (niet verplicht) Stuur een mail met je 06-nummer naar galefjild@gmail.com. We maken een WhatsApp groep waarin iedereen kan aangeven wanneer hij/zij meedoet. Geïnteresseerden zien zo gelijk of er voldoende animo is.
2. Zorg dat je op tijd aanwezig bent en neem je pasje mee: dit gebruiken we om te grabbelen en de indeling te bepalen.
 
TIP: Zet hem maar vast in je agenda, elke maandagavond vanaf 19:30 uur: TOSSEN! 
 
 
Tot snel!   
 
Met sportieve groet,
 
Het bestuur 
 
 

AUG
07
Clubkampioenschappen enkel 2019
02 september t/m 8 september lees meer....
Clubkampioenschappen 2019
02 september t/m 8 september
 

Blog Jeugd > lees meer..
JUN
15
8KR√Ľnom Competitie 2018
Vanuit onze tennisvereniging doen ook dit jaar kinderen lees meer...

8KRûnom Competitie 2018

Vanuit onze tennisvereniging doen ook dit jaar kinderen mee aan de 8KRûnom competitie. Dit is een initiatief vanuit tennisverenigingen in de gemeente Achtkarspelen en omringende gemeenten als Tytsjerksteradiel en Grootegast. In zijn totaliteit strijden 21 koppels en bijna 45 kinderen in de verschillende ‘tenniskleuren’ Oranje, Groen en Geel op verschillende tennisparken om de titel, maar veel belangrijker ze komen in aanraking met andere tennissers van hun leeftijd en leren spelenderwijs de ins and outs van het tennisspel. Er wordt geselecteerd op leeftijd en er wordt geen onderscheid gemaakt naar geslacht.

 

Kim Regtien en Norah Willekes spelen in Oranje mee. In Oranje spelen ze toepasselijker wijs met oranje ballen en op ¾ veld. Het duo heeft inmiddels twee wedstrijden gespeeld tegen Kootstertille en Buitenpost. Voor Kim waren dit de eerste echte wedstrijden tegen onbekende spelers. Norah deed vorig jaar al mee. Met twee overwinningen op zak gaat het duo aan kop in de Oranje poule.

 

Hester Bultema en Dagmar Willekes spelen gezamenlijk in Groen. Dit betekent dat ze op het hele veld spelen met Groen gekleurde ballen. Ook voor Hester geldt dat dit haar eerste echte wedstrijden zijn buiten het Galefjild. De dames maakten een vliegende start mee en wonnen tegen 13-jarige meiden uit Kollum.

LEES MEER...

Via bijgaande link worden de scores bijgehouden:

https://www.toernooi.nl/


MEI
31
Jeugdcommissie 2018 nieuws
Het tennisseizoen is in volle gang en de voorjaarscompetitie nadert al weer haar einde.
Het tennisseizoen is in volle gang en de voorjaarscompetitie nadert al weer haar einde. De activiteiten voor de jeugd staan echter pas aan het begin. De trainingslessen zijn al een tijdje gestart, maar de 8KRûnom is afgelopen week begonnen. Ook dit jaar spelen jeugdleden van omringende tennisverenigingen een competitie tegen elkaar. Er wordt per duo gestreden in poules van 8 voor de titels in de verschillende kleuren Oranje, Groen en Geel. Vanuit onze vereniging doen Kim Regtien en Norah Willekes (3/4 veld) mee in Oranje en spelen Hester Bultema en Dagmar Willekes op Groen (heel tennisveld). Dit lokale tennisgebeuren zal op vrijdag 13 juli worden afgesloten op onze tennisclub met o.a. een tennisclinic waar we de andere jeugdleden van het Galefjild ook bij zullen betrekken. Naast deze competitie zijn we ook aan kijken of we met een aantal jeugdleden kunnen deelnemen aan de najaarscompetitie, die wordt georganiseerd door de KNLTB. 
 
Omdat onze tennisvereniging dit jaar 50 jaar bestaat vieren dit jubileum op zaterdag 9 juni. Natuurlijk is er die dag ook van alles georganiseerd voor onze jeugd. Zo kan elk jeugdlid zijn vriendjes of vriendinnetjes enthousiasmeren en vragen om mee te doen aan het ochtendprogramma. Samen met onze nieuwe tennisleraar Roland Lucardie van Tennischool Lucardie gaan we er vanaf 10.00 uur een mooie tennisochtend van maken. Geen probleem als je nog geen racket hebt, wij hebben er voldoende. In de middag van 9 juni kun je je opgeven voor het ouder-kind toernooi dat van 15.30 – 16.30 wordt gespeeld. 
 
Natuurlijk zal er dit jaar ook een clubkampioenschap worden gehouden, net zoals het Pannenkoekentoernooi. Als wij een datum hebben vastgesteld dan zullen we jullie hier zo spoedig mogelijk over informeren.  
 
Zoals eerder geschreven zijn de tennislessen al begonnen, er is echter nog ruimte voor extra tennissers. Mochten er vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes, neefjes of kennissen geïnteresseerd zijn in tennis neem ze dan een keer mee naar de training. 
 
Veel tennisplezier de komende maanden!
 
En voor vragen of opmerkingen ten aanzien van de jeugd kunnen jullie altijd terecht bij Daniel Beimers (06-21706225) en Joost Willekes (06-10432896)
 

Facebook > lees meer
Mooie opnames van ons park!
Jubileumbord Club van 50, klik op de foto                                NIEUWS VAN DE TRAINER